Sabah akşam bir fıs sıkıyor! Sosyal medyanın yeni trendi: Magnezyum spreyi

Mandana Zarghami isimli sosyal medya kullanıcısı sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlarından birini paylaşırken “Her gün magnezyum spreyi kullanmanın önemini yeterince vurgulamalıyım” dedi.

Sosyal medyada takipçileriyle yaptığı paylaşımında stresi azalttığına, uykuyu iyileştirdiğine ve kas ağrılarını hafiflettiğine inandığı bir takviye spreyi olan magnezyum spreyini göbek deliğine ve koltuk altlarına sıktığını söyledi.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez göbek deliğine ve vücudun diğer bölgelerine magnezyum spreyi uygulaması, uyku ve strese iyi geldiği düşünülen yeni bir sağlık çılgınlığının parçası haline geldi.

Doktorlara göre magnezyum, enerjiyi ve kemik sağlığını artıran ve nörolojik, kardiyovasküler ve gastrointestinal fonksiyonları destekleyen bir elektrolittir.

Ayrıca kaygıyı, baş ağrılarını ve depresyonu azaltır ve adet öncesi sendromunu ve menopoz sonrası semptomları iyileştirir.

Magnezyum açısından zengin besinler tüketmek, daha fazlasını elde etmenin en iyi yolu olsa da magnezyumu direkt takviye olarak almak son zamanlarda hızla popülerlik kazandı.

Zarghami de daha önce magnezyum hapı kullandığını ancak hap mide bulantısı yapınca sprey kullanmaya başladığını söyleyerek, “Magnezyum spreyinin inanılmaz faydaları var” dedi. Üstelik onun bu paylaşımıyla birlikte yalnız olmadığını TikTok’ta magnezyum spreyi kullandığını söyleyen başka insanlar olduğunu görünce anladı.

Magnezyum spreyi kullanıcı yorumlarına bakıldığında faydalı görünüyor olabilir ancak bazı ciltler için magnezyum spreyi kullanımı tahrişi, kaşıntı veya karıncalanma gibi durumlara sebep olabilir. Bu nedenle bu spreyi kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmakta fayda var.

Related Posts

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.