Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

İnternet Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sitelerinden alışverişlerin arttığını ve alışveriş kültürünün teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş bu platformlara kaydığını belirtiyor.

Alışveriş yaparken kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunan uzmanlara göre, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Yurtiçi alışverişlerde, sitenin güvenilirliğini kontrol etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güven damgasına sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ayrıca sitenin uzantısını ve adını kontrol etmek de önemli. Yurtdışı alışverişlerde ise daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yabancı merkezli sitelerde herhangi bir temsilci bulunmadığı için sorunlarla karşılaşıldığında muhatap bulunamıyor.

Fiyatların cazip olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüketicilerin kar etme çabalarıyla daha büyük zararlara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“Yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik düzenlemeler yapıldı”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu ve kişisel bilgi ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle Çin merkezli sitelerde karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Bir ilimizde lahmacun fiyatı şoke etti! İşte Türkiye’nin lahmacun karnesi

Türkiye lahmacun endeksi yayımlandı. Söz konusu raporda en pahalı ve en ucuz lahmacun satan iller belli oldu.

Borsa günün ilk yarısında geriledi (7 Temmuz 2025)

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 138,9 puan ve yüzde 1,35 azalışla 10.136,76 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 42,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,54 …

Vakıf üniversiteleri fiyatta Avrupa’yla yarışıyor: Öğrencinin yüzü fiyatta da gülmüyor

Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin ücretleri bu yıl neredeyse yurt dışındaki üniversiteler ile aynı oldu. Ülke şartlarından dolayı yurt dışında okumak isteyen gençlerin fiyat bazında da daha ucuz bir imkanla karşılaşması, beyin göçüne bir neden daha olarak görüldü.

DMM’den ‘Türkiye, İsrail’e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı’ iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Türkiye, İsrail’e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı” iddiasının tümüyle yalan ve dezenformasyon ürünü olduğunu bildirdi.

İngiliz otomotiv sanayisinde elektrik dalgası

Birleşik Krallık’ta yeni otomobil satışları Haziran 2025’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artarak 191 bin 316 adede ulaştı. SMMT verilerine göre bu, 2019’dan bu yana kaydedilen en güçlü Haziran performansı oldu. Artışta yüzde 8,5’lik …

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 6 ayda 5,9 milyar lira ceza kesildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, gümrük ve dış ticaret mevzuatına uyum sağlanması için yürütülen inceleme ve denetim faaliyetleri kapsamında firma işlemlerinin sonradan kontrolü ile eşyanın tesliminden sonra yapılan ikincil kontrol çalışmalarının bu …